Uudenmaan Työttömien Yhdistysten Aluejärjestö – UUTTA ry

Uutiskirje 4/18

UUTTA ry:n jäsenkirje 4/2018

 

Hyvät jäsenyhdistysten jäsenet ja muut uutiskirjeemme tilaajat,

 

Ohessa vuoden neljäs uutiskirje, joka suuntaa huomion loppuvuoteen ja hieman ensi vuoteenkin. Merkkaa jo tapahtumat kalenteriin, niin muistat!

 

SISÄLTÖ

 1. Uutta ry:n uudeksi puheenjohtajaksi Kirsi Vainio
 2. Uutta ry vierailee jäsenyhdistyksissä
 3. Toimintasuunnitelma yhdistyksellemme -koulutus 15.11. (ILMOITTAUDU PIAN!)
 4. Projektit hallintaan -koulutus 23.11.
 5. Mahdollisuuksien työpaja -koulutus 5.12.
 6. Yhdistetty Aluekokous & Joulujuhla 14.12.
 7. KIERTUE -tapahtumat saavat jatkoa vuonna 2019
 8. Tilauksesta maksutonta räätälöityä apua jäsenyhdistyksiin
 9. Oppimismerkkejä yhdistysaktiiveille?
 10. Käydään tykkäilemässä somessa

 

 1. Uutta ry:n uudeksi puheenjohtajaksi Kirsi Vainio

Sosiaalialan ammattilainen Kirsi Vainio Vantaalta valittiin UUTTA ry:n uudeksi puheenjohtajaksi yhdistyksen ylimääräisessä vuosikokouksessa 31.10.2018. Kirsi haluaa osallistua aktiivisesti yhdistyksen kehittämiseen ja toivoo tulevansa tutuksi jäsenyhdistysten toimijoiden kanssa.

 

2. Uutta ry vierailee jäsenyhdistyksissä

Vierailujen tarkoituksena on muun muassa selvittää jäsenyhdistysten tarpeita ja toiveita, joiden toteuttamisessa Uutta ry voisi olla avuksi. Onko yhdistyksellä kenties mielessä STEA-avustuksen haku keväällä 2019? Olisiko yhdistysten yhteinen hanketyöpaja hyödyllinen ideoinnissa ja ehkä hakemuksen täyttämisessäkin? Tarvitseeko yhdistys apua palkkatukibyrokratiaan saadakseen työntekijöitä? Kaipaisiko yhdistyksen vetäjät esimerkiksi johtamis- tai esimieskoulutuksia? Mitä muuta? Siihen toivomme vastauksia teiltä!

 

Uutta ry on myös kysellyt jäsenyhdistyksiltään, jos he ottaisivat Uutta ry:n vierailemaan johonkin hallituksen kokoukseensa niin, että yhdistysten hallitukset ja Uutta ry tulisivat tutuiksi. Otamme edelleen mielellämme kutsuja vastaan!

 

KOULUTUKSIA

 

3. Yhdistyksen toimintasuunnitelman teon tueksi:

Toimintasuunnitelma yhdistyksellemme -koulutus (Järjestäjä: Uutta ry) TO 15.11.2018 klo 9.30-16

 

Tulkaa porukalla yhdistyksistä miettimään itsellenne toimintasuunnitelmaa, jossa on huomioitu niin jäsenistö ja tulevaisuuden tarpeet kuin yhdistyksen perustehtävä ja käytössä olevat resurssitkin! Kouluttajana laadukas TJS Opintokeskus.

 

Uutta ry:n koulutuksen aikana työttömille osallistujille tarjotaan lounas ja kahvi sekä tarvittaessa maksetaan matkakulut edullisimman kulkuneuvon mukaan kuitteja vastaan.

ILMOITTAUTUMINEN PIAN: www.uutta.org/tapahtumat (klikkaa haluamaasi koulutusta kalenterista, niin linkki ilmoittautumissivulle aukeaa). Tiedustelut: 050 3522 425.

 

4. Projektit hallintaan -koulutus (Järjestäjä: HeTy ry) PE 23.11.2018 klo 9-16

Moni meistä osallistuu nykyään erilaisiin projekteihin. Työ on tullut entistä vaativammaksi ja monimutkaisemmaksi. Merkittävä osa kehitystyöstä ja asiakastoimituksista tehdään siksi erillisinä projekteina. Projektit ovat tätä päivää. Kurssin aikana tutustutaan yleiseen projektin toteuttamisen malliin. Oppeja voi soveltaa kaikille toimialoille. Kouluttaja Jukka T. Virtanen. Osallistumismaksu 5 €.

ILMOITTAUTUMISET 16.11. mennessä:

Helsingin Työkanava Hety ry: P. 045  8748467, koulutuskeskus@hety.fi

Suora linkki ilmoittautumislomakkeeseen: https://goo.gl/forms/Uc43hpXjHy0FCumT2

 

5. MAHDOLLISUUKSIEN TYÖPAJAT KE 5.12.2018 (järjestäjät: Neste Oyj, Työttömien Keskusjärjestö, UUTTA ry, HeTy ry ja MVT ry).

klo 9-12 HeTyssä: Markkinoinnin työpaja yhdistysaktiiveille, mm. nettisivut ja somekanavat, hakukoneoptimointi, googlen työkalut, digitaaliset kanavat. Miten parannan omia kanaviani ja löydettävyyttä? (HeTyssä klo 9-12).

klo 9-12 Meri-Vuosaaren työttömien Myllypuron tiloissa: Työtä hakeville työttömille tukea ja sparrausta, muun muassa digitaalisten kanavien käyttö työnhaussa, cv:n tai video-cv:n tekeminen, keskustelutukea uravalintaan sekä työnhaun menetelmiin. Mahdollisuus myös täysin henkilökohtaiseen keskusteluun. (Meri-Vuosaaren Työttömien tiloissa Myllypurossa klo 9-12)

 

Maksuttomissa koulutuksissa tarjotaan lounas. ILMOITTAUTUMISET 16.11. MENNESSÄ: http://www.tvy.fi/mahdollisuuksien-tyopaja-5-12-2018/.

Kouluttajina ja sparraajina Neste Oyj:n vapaaehtoiset markkinoinnista, henkilöstöhallinnosta ja kehittämistoiminnoista. Yhteistyökumppaneina Työttömien Keskusjärjestö, Uutta ry; HeTy ry, MVT ry.

 

TAPAHTUMIA

 

6. Yhdistetty Aluekokous & Joulujuhla

 

Uutta ry viettää joulujuhlaa perjantaina 14.12.2018 klo 15-21 HeTyn tiloissa. Päivä aloitetaan aluekokouksella (klo 15-17), jossa käymme läpi viimeisintä tietoa työpoliittisesta tilanteesta ja kolmannen sektorin tulevaisuuden näkymistä. Tämän jälkeen tarjolla on mm. joulupuuroa, keskieurooppalaista glögiä ja hauskaa ohjelmaa! Tule tuulettamaan kaamos ulos itsestäsi!

 

Sekä aluekokous että juhla on tarkoitettu kaikille jäsenyhdistysten jäsenille, aktiiveille, hallitusten jäsenille sekä muille uusimaalaisille työttömille, joita toiminta kiinnostaa. Ennakkoilmoittautumista pyydetään 7.12. mennessä.

 

7. KIERTUE -tapahtumat saavat jatkoa vuonna 2019

Uutta ry:n, EHYT ry:n ja Takuusäätiön kanssa yhteistyössä toteutetut työttömien yhdistysten info- ja verkostoitumistapahtumat jatkuvat kevätkauden ajan yhdistyksissä. Seuraavana on vuorossa uusi jäsenyhdistyksemme Hang on ry, Helsingin Myllypurosta, ja sen jälkeen yhdistyksiä sopimuksen mukaan. Tutustu aiempien KIERTUE-tapahtumien ohjelmiin: https://www.uutta.org/kiertue/

 

8. Räätälöityä apua jäsenyhdistyksille heidän omissa tiloissaan, käytä hyväksesi!

 

Tarjoamme maksutta:

 • jäsenyhdistysten hallituksille sisäänajo-koulutusta, jossa käydään läpi hallituksen jäsenten tehtävät, vastuut ja velvollisuudet. Myös toiveita sisällöistä voi esittää.
 • apua yhdistyksen verkkosivujen päivittämiseen tai uusien perustamiseen.
 • RATKO-koulutusta, jossa koetetaan saada yhdistyksen työnjako toimimaan optimaalisesti koko yhteisön hyödyksi.
 • opastusta Kykyviisari -työkalun käyttöönottoon. THL:n Kykyviisarilla voi arvioida esimerkiksi yhdistykseen tulevien työttömien kokonaisvaltaista hyvinvointia työpoliittisen toimenpiteen alussa ja lopussa. Tällaiset arvioinnit ovat hyödyllisiä paitsi yksilön itsensä myös rahoittajien kannalta, jos niillä voidaan osoittaa henkilön hyvinvoinnin kohonneen työttömien yhdistyksessä työskentelyn aikana.

 

9. Oppimismerkkejä yhdistysaktiiveille?

Meiltä on toisinaan kysytty, voisiko koulutuksistamme saada todistuksen. Se olisi mahdollista, mutta on myös uusi hauska tapa, jota harkitaan käyttöön otettavaksi myös Uutta ry:ssä. Yhdistykset jäsenineen ja toimijoineen voisivat nostaa paitsi omaa, myös yhdistyksen statusta sertifioimalla toimijoidensa osaamista. Osaamismerkit ovat käyttökelpoista valuuttaa myös työhakemuksissa ja CV:issä. Osaamismerkkejä käytettäessä sovitaan ensin yhteiset pelisäännöt ja opetellaan käyttämään systeemiä.

Lue lisää: https://www.ok-sivis.fi/osaamismerkki.html

 

10. Käydään tykkäilemässä somessa

Käy tykkäämässä Uutta ry:n Facebook-sivusta ja lähetä linkki oman yhdistyksesi sivulle, jota Uutta ry voi käydä tykkäämässä tai alkaa seurata.

Uutta ry: https://www.facebook.com/UudenmaanUuttaRy/

 

Tutustu yhdistyksen verkkosivuihin: www.uutta.org

 

Lämpimiä ja avoimia ajatuksia alkutalven pimeyteen!

Sari