Uutiskirje 3/18

 

UUTTA ry:n jäsenkirje 3/2018


Hyvät jäsenyhdistysten jäsenet,

 

Ohessa vuoden kolmas uutiskirje, joka suuntaa huomion jo alkusyksyyn, jolloin Uutta ry:ssä tapahtuu taas. Merkkaa jo tapahtumat kalenteriin, niin muistat!

 

Niin viime Uudenmaan aluekokouksen (8.6.) kuin Työttömien Keskusjärjestön Kehittämispäivienkin (13.-15.6.) johtopäätökset viittaavat vahvasti siihen, että jos työttömät yhdistyksineen haluavat jatkaa toimintaansa tulevaisuudessa, vaatii se jokaiselta uudenlaista aktiivista otetta, ehkä peräti aktivismia. Aiheesta lisää elokuun aluekokouksessa ja syyskuun Työttömien Keskusjärjestön työllisyysfoorumissa.

 

Pyydämme teitä ystävällisesti tulostamaan liitteenä olevat tiedotteet jäsenistönne ja työntekijöidenne nähtäville ilmoitustauluille ym. Sähköinen ilmoittautuminen maksuttomiin koulutuksiin on heti auki ja kursseille voi ilmoittautua niin kauan kuin tilaa on. Toki muistuttelemme teitä vielä elokuussa.

 

Uutta ry:n henkilökunta eli Sari ja Janne ovat lomalla 1.-25.7.2018. Ilmoittautumislinkit koulutuksiin toimivat kuitenkin koko kesän.

  1. Kaikille avoin Työttömien Hyvinvointipäivä ti 14.8. klo 10-15 HeTyssä

Päivän aikana työttömille on tarjolla tukea savuttomuuteen, jooga- ja tanssityöpajoja, terveysneuvontaa, luonnonmukaisten hiusvärien valmistus -työpaja, maksutonta hiustenleikkuuta ja hierontaa. Hennatatuointeja. Miessakit ry, Valkosipuliseura ja Makupiste esittäytyvät, myynnissä luomuruokatuotteita.

2. Uudenmaan aluekokous & työttömien Taiteiden yö to 23.8. klo 14-16.30 ja 17-20

Aluekokoukseen toivotaan jäsenyhdistysten laajaa edustusta koko Uudenmaan alueelta. Kokouksessa vaihdetaan yhdistysten kuulumisia, luodaan katsaus työllisyyspolitiikan tilaan ja kerrotaan Uutta ry:n tarjoamista järjestöosaamisen kehittämisen ja yhteistoiminnan mahdollisuuksista. Illanviettona Uutta ry osallistuu HeTyn kanssa Helsingin kaupungin Taiteiden yö -tapahtumaan, joka pidetään nyt ensikertaa HeTyn tiloissa varta vasten työttömiä varten.

3. KOULUTUKSET HeTyn tiloissa, os. Katajanokanlaituri 4 (2.krs), Helsinki

 

1)      Yhdistysaktiivina uudistuminen, PE 24.8. klo 9.45-15

 

2)      Oman yhdistyksen tekeminen houkuttelevaksi, PE 31.8. klo 9.45-15

 

3)      Työttömien yhdistysten yhteistyö, PE 7.9. klo 9.45-15

 

  1. VAIKUTA VALLANPITÄJIIN-lobbauskoulutus, TI 11.9. klo 9.45-16.15

 

Koulutuksen aikana työttömille osallistujille tarjotaan lounas ja kahvi sekä tarvittaessa maksetaan matkakulut edullisimman kulkuneuvon mukaan kuitteja vastaan.

ILMOITTAUTUMINEN: www.uutta.org/tapahtumat (klikkaa haluamaasi koulutusta kalenterista, niin linkki ilmoittautumissivulle aukeaa).

Tiedustelut: 050 3522 425 (Sari)

 

4. Räätälöityä apua jäsenyhdistyksille heidän omissa tiloissaan, tee tilaus elokuussa!

 

Tarjoamme maksutta:

  • jäsenyhdistysten hallituksille sisäänajokoulutusta, jossa käydään läpi hallituksen jäsenen vastuut ja velvollisuudet sekä perusasioita yhdistyksen pyörittämisestä. Myös toiveita sisällöistä voi esittää.

 

  • apua yhdistyksen verkkosivujen päivittämiseen tai uusien perustamiseen.

 

  • RATKO-koulutusta, jossa koetetaan saada yhdistyksen työnjako toimimaan optimaalisesti koko yhteisön hyödyksi.

 

  • opastusta Kykyviisari -työkalun käyttöönottoon. THL:n Kykyviisarilla voi arvioida esimerkiksi yhdistykseen tulevien työttömien kokonaisvaltaista hyvinvointia työpoliittisen toimenpiteen alussa ja lopussa. Tällaiset arvioinnit ovat hyödyllisiä paitsi yksilön itsensä myös rahoittajien kannalta, jos niillä voidaan osoittaa henkilön hyvinvoinnin kohonneen työttömien yhdistyksessä työskentelyn aikana.

5. KIERTUE 2018 -tapahtumat jatkuvat jäsenyhdistyksissä

Uutta ry:n, EHYT ry:n ja Takuusäätiön kanssa yhteistyössä toteutetut infotapahtumat jatkuvat syksyn aikana Porvoon PSTH ry:ssä, HeTyssä ja Meri-Vuosaaren työttömissä sekä Elämänlaatu ry:ssä. Tapahtumissa on tarjolla työ- ja sosiaalipalvelujen neuvontaa, terveysneuvontaa, musiikkia, kahvia tai ruokaa ja hauskaa yhdessäoloa. Tapahtumien tarkoitus on mm.  jäsenhankinta, paikallisyhdistysten tunnettuuden lisääminen ja yhdistysten verkostojen laajentaminen. Toivomme, että Uudenmaan yhdistysten väki vierailisi toistensa KIERTUE-tapahtumissa ja vahvistaisi näin suhteitaan.

6. Syksyn valtakunnallinen kohokohta on Työttömien Keskusjärjestön Työllisyysfoorumi to-pe 27.-28.9.

Tarkemmin ohjelmasta ja ilmoittautumisesta TK:n sivuilta: www.tvy.fi


7. Molemminpuolista Fb-tykkäämistä

Käy tykkäämässä Uutta ry:n Facebook-sivusta ja lähetä linkki oman yhdistyksesi sivulle, jota voi käydä tykkäämässä tai alkaa seurata.

Uutta ry: https://www.facebook.com/UudenmaanUuttaRy/

 

Pyydä myös järjestökaveriksi Facebookissa: Sari Uutta (alias Sari Siimes)

 

Tutustu yhdistyksen verkkosivuihin: www.uutta.org

 

Lämmittävää ja ilahduttavaa kesää kaikille toivoen!