Uutiskirje 01/2018

Hyvät UUTTA ry:n jäsenet, (samalla tiedoksi muillekin kuin UUTTA ry:n jäsenille)

Alamme tiedottaa hankkeesta ja sen toiminnasta uutiskirjeellä sekä uusilla verkkosivuillamme.

Jatkossa lähetämme uutiskirjeen vain jäsenyhdistyksillemme ja niille, jotka ovat sen erikseen tilanneet.

 

UUTISKIRJE 1/ 2018

1. Yhdistykselle on perustettu verkkosivut osoitteeseen: http://www.uutta.org

Jäsenyhdistystemme väki, käykää ystävällisesti tarkistamassa oman yhdistyksenne yhteystiedot ja kuvaus, ja lähettäkää meille postia, jos toivotte muutoksia niihin.

2. Yhdistyksen sähköpostiosoite on muuttunut

Hankekoordinaatorin, Sari Siimeksen, uusi sähköpostiosoite on: sari.siimes@uutta.org

(Postinne ei kuitenkaan joudu hukkaan, vaikka lähettäisitte ne vahingossa vanhaan osoitteeseen, sillä sinne on asennettu edelleenlähetys).

Lisäksi yhdistyksen käytössä on osoite: info@uutta.org

3. UUTTA ry on saanut toisen työntekijän

Järjestöosaaja Janne Lemettinen on vuoden alusta aloittanut määräaikaisen työsuhteen UUTTA ry:n toimistossa järjestötyöntekijän nimikkeellä. Kaksi päätä ja kaksi käsiparia ehtivät enemmän, joten toimintaa ja tapahtumia on tiedossa.

Jannen sähköposti on: janne.lemettinen@uutta.org ja p. 040 7727 409 (oma).

4. Koulutukset

Yhdistystoiminnan perusteet ja yhdistyksen talous (työttömien yhdistysten hallitusten jäsenille ja siitä kiinnostuneille sekä yhdistyksen talouden kanssa tekemisissä oleville)

Haluatko oppia, mitkä ovat hallituksen jäsenten oikeudet, vastuut ja esteellisyys?

Miten luetaan ja tulkitaan tulos ja tase, entä tilinpäätös, ja miten käytännön talousseurantaa tehdään?

Uutta ry järjestää jäsenyhdistyksilleen ja muillekin työttömille Uudellamaalla kolmen kerran yhdistystoiminnan ja taloushallinnon kurssikokonaisuuden.

Ilmoittautuminen on välttämätöntä ja tapahtuu sähköisen (tämän) kyselylomakkeen kautta, jolla samalla keräämme kouluttajalle tietoa jäsentemme koulutustarpeista yhdistystoiminnan ja taloushallinnon asioissa.

1. to 18.1.2018 klo 8.30 – 15

2. to 1.2.2018 klo 8.30 – 15

3. to 15.2.2018 klo 8.30 – 14.45

Koulutukset järjestetään HeTy ry:n tiloissa os. Katajanokan laituri 4 (2.krs), 00160 Helsinki.

UUTTA ry maksaa jäsenyhdistysten jäsenten matkakulut kuitteja vastaan edullisimman kulkuneuvon mukaan sekä tarjoaa päivän aikana lounaan ja kahvin.

Kouluttajana toimii Kaisa Koskinen, Osuuskunta Osaa olla.

ILMOITTAUDU PIAN, PAIKKOJA ON RAJOITETUSTI. Uudenmaan työttömien yhdistysten jäsenet ovat ilmoittautujina etusijalla.

5. UUTTA ry kampanjoi yhdessä EHYT ry:n ja Takuu Säätiön kanssa kiertueellaan Uudenmaan jäsenyhdistyksissä

Tarkoitus on paitsi tuoda EHYT ry:n ja Takuu Säätiön palvelut jäsenyhdistysten työttömien ulottuville, myös tukea jäsenyhdistyksiä järjestämään näkyvä ja vaikuttava työttömien tapahtuma omassa yhdistyksessä, omalla alueella.

Tapahtumassa yhdistys voi esitellä omaa toimintaansa, tehdä jäsenhankintaa, verkostoitua muihin järjestötoimijoihin, alueensa sosiaalityön edustajaan ja kunnan päättäjiin. UUTTA ry:n henkilökunta antaa tapahtumaan tiedotus- ja järjestämisapua sekä kustantaa kahvituksen.

Kevään 2018 aikana tapahtumat voidaan järjestää Vantaan työttömien yhdistyksissä (3), Malmin Ko-Ty:sä sekä Lohjalla, mikäli yhteistyöhön on kiinnostusta. Kysymme ensin näistä yhdistyksistä, olisiko heillä jo mielessään jokin sopiva päivämäärä tapahtumalle. Päivän voi hyvin yhdistää johonkin muuhun yhdistyksen vuotuiseen tapahtumaan. UUTTA ry:n kiertueen esitys kestää yhteensä tunnin. Otamme yhteyttä pian.

6. UUTTA ry:n vuosikokous to 22.3.2018

Nyt jo koskaan on aika toimia työttömien asioiden puolesta. UUTTA ry pyrkii vahvistamaan jäsenyhdistyksiään ja niiden yhteistyötä sekä työttömien edunvalvontaa Uudellamaalla. Uutta ry toivoo laajaa edustusta jäsenjärjestöistään ja haastaa yhdistysten väkeä mukaan hallitustyöhön (matkakulut kokouksiin korvataan tarvittaessa).

7. Ilmoittaudu STEAn ”Hakemuksesta hankkeeksi” -työpajoihin! (työttömien yhdistysten hankevetäjille, toiminnanjohtajille tai vast.)

Toinen on ensikertalaisille ja toinen jo hakemuksen tehneille. Ilmoittautua voi tammikuun loppuun, mutta paikkoja voi olla rajoitetusti. Ilmoittautumislinkki: https://www.lyyti.in/tyopajaHelsinki

 

UUTTA ry toivottaa kaikille hyvää ja tarmokasta vuodenalkua!

Terveisin

Sari Siimes

& Janne Lemettinen